130_0901_17_z-2Binfiniti_g35_nissan_silvia-2Bfront_view

Nissan Infinity Skyline G35

Kereta ini dibangunkan oleh Nissan. Nissan memang popular dengan kereta-kereta top end dari jepun. Skyline GTR, Fairlady dan juga Silvia adalah antara nama-nama yang cukup popular dalam sukan drift mahupun track racing

Aku cukup tertarik dengan kereta ini. Ia tak nampak macam kereta “budak jahat”. Nampak baik tapi jahat sikit2 (macam mana tu?)

Kereta ini dijana oleh enjin bersesaran 3.5 liter v6 (fuh!!!)

Chasis kereta ini merupakan chasis yang digunakan untuk membangunkan fairlady 350Z

Aku pernah beberapa kali terserempak dengan fairlady yang dah mod.. bunyi enjin v6 memamg best walaupon takder turbo… (kalu turbo lagi leleh lerr…)

Berikut aku sertakan beberapa gambar yang mungkin menarik perhatian korang











Review:

Owners Club:

Fans Car:

Dyno Test

Leave a Reply