image002_small

Mitsubishi Lancer Evo X (10) Pics and Video

Aku still ingat time Lancer GT 2.0 dilancarkan di Malaysia, ia adalah antara kereta yang boleh dikatakan murah dan most updated dalam segmennya.

Ini kerena ia dilengkap enjin baru iaitu enjin Mivec (mcm vtec) bersesaran 2.0 liter dengan shift tronic (boleh bawak auto ataupon semi auto)

Harga dia pulak memang berpatutan (dlm RM 110 000++)

Tapi belakang dia agak pelik sbb mcm nk tiru alpha romeo. Sebab tu ada yang panggil kereta ni alpha lancer (mcm alpha perdana la plak kan? (proton perdana dgn grill ala2 alpha romeo))

Tak lama lepas tu keluar lah pulak Evo 10. Rupa lebih kurang sama jaaa… cuma fender belakang evo 10 ni lebih “berkepak”

Harganya pulak? RM 300 000++. Sebab apa mahal? Banyak teknologi yang dimasukkan. AWD, turbo, a quality In Car Entertainment (ICE), chasis pon lagi kukuh rasanya… banyak lagi lah

Tapi kalau korang beli kereta ni pon, hanya yang minat kereta jer yang notice, yang lain mungkin ingat korang beli Lancer GT jer kot… tu yang buat down skit tu

So, bagi aku, kalu aku nk beli, mungkin aku beli Lancer GT jer kot, pastu letak bodykit EVO 10 + bolt on turbo 😛

Walaupon kita tukar full set bodykit tapi still tak boleh nk tiru 100% Evo 10…. sebabnya? Penutup minyak Evo 10 petak, lancer GT bulat. Bijak betul lah diorang nih… HuH!!! Tapi berapa ramai yang notice semua tu…mungkin segelintir

Buat pengetahuan korang semua, polis diraja malaysia pon dah amik Evo 10 (bukan lancer GT 2.0) ni sebagai salah satu kereta peronda mereka. Walaupon ramai yang kata membazir, namun ramai juga yang bersetuju. Aku sokong sebab, kalau polis beli, mesti harga murah skit. Ditambah pula polis memang perlu kereta-kereta ni. Setakat porsche ataupon Nissan GTR… hehehe. Maintenance untuk evo 10 pon aku rasa tak der lah berat sangat.. sbb bukan nya pakai computer pelik-pelik pon kereta ni. Aku pernah terserempak 2 kali kereta evo 10 polis ni. Ingat nak follow, sekali polis daaa.. cancel niat tu 😛



Berikut adalah beberapa gambar dan video yang related dengan evo 10


















Top Gear Australia review

Aku suka rim evo 10 dlm video kt bawah ni:

Leave a Reply